Terrassa descobreix els nous camins del jazz

Portarà noms d’alt nivell com els de Ray Lema, Avishai Cohen, Dave Liebman, Catherine Russell i Lew Tabackin

Terrassa tornarà a ser durant el mes de març la capital catalana del jazz. Més d’una trentena de concerts i una quarantena d’activitats paral·leles consoliden, en la seva 39a edició, el Festival de Jazz de Terrassa. La cita tindrà lloc de l’11 al 29 de març en diversos indrets de la ciutat i entorns, i portarà noms d’alt nivell com els de Ray Lema, Avishai Cohen, Dave Liebman, Catherine Russell i Lew Tabackin, entre d’altres.

Amb una programació eclèctica i variada, el Festival de Jazz de Terrassa fa una aposta per la diversitat estilística i per captar el pols a les tendències contemporànies, sense oblidar la seva vocació pedagògica i el suport al jazz de factura catalana. La coordinadora, Susanna Carmona, assegura que aquesta edició els emociona especialment, ja que «va molt més enllà dels cànons del jazz». «Sempre hem lluitat per mantenir el nostre propi segell a l’hora de fer la programació i mostrar una escena diversa que mira cap a molts punts de món. Un dels actius del festival és la voluntat de descoberta», afegeix.

En el seu programa s’hi poden trobar noms consolidats, però també emergents, de les escenes nord-americana, anglesa, francesa, holandesa, sud-coreana, congolesa, brasilera i catalana. Un bon exemple dels nous camins del jazz es pot trobar en el congolès Ray Lema, que presentarà el seu darrer disc, Transcendance. Un altre nom destacat serà el del trompetista israelià Avishai Cohen, que amb Big Vicious estrenarà a Catalunya el seu projecte de jazz rock elèctric. Lew Tabackin, Dave Lieb-man amb el pianista Richie Beirach, els novaiorquesos Theo Hill i Joel Ross i la dama del jazz vocal amb essència de blues Catherine Russell completen la cara internacional del festival. La presència catalana estarà representada per Ignasi Terraza, Luna Cohen, Toni Solà, Laia Porta o Susana Sheiman, entre altres.

Com és habitual, durant el festival es farà entrega del premi JazzTerrassman, que enguany recaurà en el multiinstrumentista Jordi Rossy. Considerat un dels jazzistes nacionals més reconeguts al món, Rossy ha estat un pont entre els músics de les dues bandes de l’Atlàntic, i un catalitzador del talent forjat a Catalunya. Rossy oferirà un concert especial el dia 15 de març a la Nova Jazz Cava.

Una altra de les novetats de la 39a edició del Jazz Terrassa és la residència de la saxofonista dels Països Baixos Kika Sprangers, que estrenarà el projecte Alto For Two, coliderat per la també saxo alt Irene Reig. Completen el programa una quarantena d’activitats paral·leles sorgides per iniciativa d’entitats de la ciutat. El cartell d’aquesta edició ha estat dissenyat per l’artista terrassenc Conrad Roset.

DATA: de l’11 al 29 de març
LLOC: diversos espais (Terrassa)
PREU: en funció de l’espectacle