Busseja sota el gel sense congelar-te

Bussejadors a la neu? Sí, aquesta és la idea. Als Pirineus de Catalunya s’hi organitzen immersions en llacs glaçats, tant si ets un bussejador novell com si ets un expert.

¿Que ja t’has submergit diverses vegades en el mar i creus que és més del mateix? Doncs no. La flotabilitat i la pressió atmosfèrica són diferents en un llac d’aigua dolça, que està a una temperatura d’entre 1 i 3 graus, a més de 2.000 metres d’alçada. I l’espectacle, també.

Els contrastos de llum són espectaculars. El sol que es cola pel forat en el gel i l’oxigen atrapat a la capa gelada d’aigua produeixen un efecte gairebé calidoscòpic. “Com joies, diamants i flocs de neu de mig metre”, apunten des de Busseing Pallars, una empresa que es dedica a organitzar aquestes immersions al llac de la Vall de Núria (2.200m).

Passejos subaquàtics en grup

Els passejos subaquàtics només es poden fer en grups de dos o de quatre persones acompanyades per un instructor. Duren entre deu i quinze minuts, i sempre s’ha de fer reserva prèvia. El material d’immersió el posen ells.

Després del busseig, esquí

Tenint en compte que estaràs en una estació d’esquí, el complement més evident per arrodonir l’escapada és llançar-te a fer uns descensos d’esquí. Si ets amant de la bona taula, no et perdis una visita al restaurant Can Mariano, situat al poble de Baro (Pallars Sobirà). Allà t’esperen l’escudella, el palpís, la girella o el confitat de porc que preparen, que et faran entrar en calor després de submergir-te sota el gel.

Tens ganes de perdre de vista la rutina? Què et sembla sota el gel?