Les millors estacions catalanes per a aficionats a l’snowboard

L’snowboard és un esport que desborda adrenalina. La sensació es torna especialment explosiva quan hi afegeixes neu de qualitat i unes instal·lacions òptimes. Les responsables d’aquesta equació perfecta als Pirineus de Catalunya són Baqueira Beret, La Molina, Port Ainé i Boí Taüll Resort.

‘Territoris rider’ als Pirineus de Catalunya

Estar situada a la Val d’Aran ja és un privilegi, però si a més hi afegeixes l’orientació cap al nord, la cosa encara es posa més interessant a Baqueira Beret. Per què? Doncs perquè és sinònim d’una gran varietat de muntanyes i de nevades abundants. Les seves pistes als sectors Cara Nord i Bonaigua fan les delícies dels ‘snowboarders’, segons diuen els experts. Si et vols iniciar en aquesta modalitat trepidant, l’estació compta amb el Boardercross Blanhiblar. És un descens a tota velocitat per una pista plena de salts, peralts i sots. I per a les piruetes tens l’Snowpark Marmotes, amb tres zones amb dificultats

La Molina: tradició ‘snowboarder’ 

La Molina és l’estació amb més tradició ‘snowboarder’ dels Pirineus de Catalunya. Com a carta de presentació, cal dir que des de fa anys acull les proves de la Copa del Món IPC de snowboard. A més, a l’estació de la Cerdanya pots esprémer al màxim la teva escapada de neu. A banda dels 68 quilòmetres esquiables, té dos snowparks on pots practicar totes les modalitats de ‘freestyle’. I una de les coses que més il·lusió fa als pares és compartir les seves aficions amb els fills. Per això a La Molina compten amb el Miniboardercross, un espai perquè encomanis als nens la febre pel surf de neu.

Freestyle a la Molina. © FGC

Per la seva banda, l’estació de Port Ainé està bolcada al 100% amb el Freestyle i el seu Snowpark, ubicat a la cara nord, assegura una qualitat i quantitat de neu excel·lent. Consta de tres línies diferenciades per nivells de dificultat: Slopestyle Iniciació,  Slopestyle PRO i Streetline perquè el rider pugui evolucionar i practicar els seus trucs.

La quarta estació que tot snowboarder ha de tenir controlada és la de Boí Taüll Resort. També compta amb l’snowpark Basseta, que disposa de cinc zones de salts i elements pensats per a usuaris amb diferents nivells.

Hora de menjar i recuperar forces

Aparcada la taula de snow, al mític Hotel Montarto de Baqueira Beret tens zones per menjar i divertir-te després de l’esquí, com per exemple el Baqueira Wine Bar, un celler que ofereix denominacions d’origen de tot Espanya. Com a opció relaxant a La Molina, el circuit termal de l’Hotel Guitart és un ‘must’. Després de la intensitat de l’snowboard ve de gust mimar-se una estona amb algun dels tractaments de balneoteràpia, fisioteràpia o ‘fitness’.

Encera la taula, tria estació entre les deu d’esquí alpí de Catalunya i deixa que el ‘rider’ que portes dins faci la resta. Pots creuar els Pirineus saltant d’un snowpark a un altre.

La foto de portada s’ha realitzat a l’estació de Baqueira Beret.