L’esquí alpí no passa de moda

Les famílies. Aquest és un dels punts que tenen en comú bona part de les novetats que presenten les estacions d’esquí i de muntanya dels Pirineus de Catalunya per a aquesta temporada. La majoria han preparat noves propostes pensant en esquiadors que volen compartir una jornada a la neu amb els més menuts de casa. També han creat noves pistes, han millorat els sistemes de neu produïda i les instal·lacions en general. Arrenca la temporada blanca a Catalunya i aquestes són les principals novetats.

Puja al cremallera amb la família

És l’estació familiar per excel·lència i segueix amb la idea de conservar aquesta etiqueta. Vall de Núriaha creat un nou recinte i espai per al seu parc infantil, El Cau de la Marmota. El servei, que s’ofereix gratuïtament a tots els visitants que estiguin allotjats a l’hotel o als apartaments de Vall de Núria, compta amb una entretinguda oferta d’activitats per a nens de 4 a 10 anys. Les activitats estrella són el taller del cremallera, la Marmota o la Granota Vermella. L’estació reforça la seva aposta familiar amb el paquet que inclou el bitllet del tren cremallera més l’accés al Parc Lúdic, una àrea de diversió en família amb activitats a l’aire lliure.

Parc Lúdic de Vall de Núria / © Oriol Molas – FGC

Nous cursets d’iniciació

Vallter 2000 li dona un nou impuls al Mini Club l’Esquirol. En aquest servei de ludoteca gestionat per monitors qualificats s’imparteixen tallers i jocs didàctics per a nens de 3 a 8 anys i permet a les famílies amb fills gaudir de l’esquí amb total tranquil·litat. Aquesta temporada amplia la seva oferta amb cursets al Bosc de l’Esquirol, destinats a nens i nenes de 3 i 4 anys debutants. Són formacions en grups molt reduïts per fer una primera sessió d’adaptació a la neu i amb el material necessari per aprendre a esquiar d’una forma lúdica i divertida. Un primer contacte positiu és fonamental perquè els petits també sentin la teva passió per la neu. A Vallter 2000 estaran en les millors mans perquè sigui així.

 

Dos circuits infantils

El duet d’estacions de la comarca del Pallars Sobirà posa en marxa dos circuits infantils. A Espot l’han batejat amb el nom de Lo Tamarro, una bèstia present a les llegendes i faules de la regió, i el de Port Ainé porta el nom del Gall Fer, una au típica de la zona.

Port Ainé compta amb una novetat més, estrena mirador. Està situat al vessant sud del Pic de l’Orri, una muntanya aïllada i situada una mica més al sud que la resta de les grans muntanyes de la comarca. T’ofereix extraordinàries vistes de la gran serralada pirinenca.

Activitats infantils a Espot / FGC

El teu forfet amb un clic

La Molina aposta aquesta temporada per agilitzar i facilitar l’adquisició dels forfets, gràcies a les màquines ‘check in’ que estaran repartides pels diferents punts de venda de l’estació.

Comprant-lo per primer cop i online, la màquina expendrà directament el forfet amb un codi QR i, per a properes vegades, només caldrà que el recarreguis a través de la web o de l’app.

D’altra banda, l’estació de la Cerdanya té a disposició dels esquiadors el forfet RECarnet, una targeta amb saldo de dies d’esquí que es pot recarregar des de casa. Així estalvies temps i diners quan prepares la teva escapada blanca. Amb l’adquisició d’aquest forfet serà possible esquiar a La Molina qualsevol dia.

Per als més petits l’estació dona continuïtat a una iniciativa que va arrencar a mitjans de la temporada passada, el circuit Fun Park. Ubicat a la pista Club, és un recorregut amb mascotes, animals del bosc i altres elements divertits que faran que els teus fills gaudeixin d’unes baixades diferents i educatives.

Esquiador a La Molina / FGC

Encara més pistes

L’estació més gran dels Pirineus catalans encara amplia més el seu domini esquiable. Baqueira Beret ho fa a la cara est de la muntanya del Tuc de Baciver, amb la creació de cinc noves pistes vermelles per a esquiadors experts. Amb el teleesquí Baciver l’estació guanya també 100 metres de desnivell i arriba al seu punt més alt als 2.610 metres del Cap de Baciver. Per tant, ofereix uns descensos de més de 1.100 metres fins a la base a Baqueira 1500. Amb aquesta ampliació, el mapa de pistes de Baqueira Beret està format actualment per 111 traçats abalisats.

Els nens també estrenen pista. És el Fun Park a l’àrea de Beret, que discorre paral·lel a la pista de Clot der Os. Podran lliscar per un traçat de 1.750 metres de longitud de pista blava amb molts elements per a la diversió.

Milloren la xarxa de neu produïda

Ubicada a només dues hores en cotxe des de Barcelona, Masella ha aconseguit diferenciar-se de la resta perquè obre les instal·lacions també a la nit. Aquest any millora la seva xarxa de neu produïda amb la instal·lació de nous canons. Fan més neu i consumeixen menys energia.

Ha estat l’estació d’esquí alpí que ha inaugurat la temporada 2018-19 i està disposada a ser una de les darreres o la darrera a tancar-la. Per això han fet millores a la pista del Tub, ubicada en el sector dels Isards, per mantenir-la oberta durant més jornades. Finalment, disposaràs de més cobertura wifi a tota l’estació i d’una web renovada.

Il·luminació nocturna de la Masella

Canons a Port del Comte

Introdueix també millores en la seva xarxa de neu produïda Port del Comte. Incorporen nous canons d’última generació que permeten disminuir el consum d’energia i crear neu suficient per cobrir les necessitats de l’estació. Així mateix, han adquirit una nova màquina trepitjaneu i han renovat una part del parc de motos de neu.

Divulgant l’esquí de muntanya

El camí que ha seguit aquesta temporada Tavascan és similar al del Port del Comte: renovar equipaments per elevar el llistó de qualitat. Han fet inversions per millorar els accessos a l’estació, les instal·lacions de telearrossegador, i l’oferta de serveis per als practicants del ‘freeride’.

Després de l’èxit de la temporada passada, mantenen en funcionament l’Espai Ferran Latorre, on es duran a terme un seguit de clínics enfocats a l’esquí de muntanya, a la seguretat i a compartir una experiència amb els amics.

Més circuits de ‘freeride’

Boí Taüll amplia la seva oferta de recorreguts ‘freeride’ amb cinc nous itineraris, que es connecten amb els ja existents. Així l’estació posa a disposició dels esquiadors més avançats més de 20 quilòmetres de recorreguts fora de pista.

Per garantir la seva seguretat, els ‘freeriders’ compten també amb verificadors de DVA als remuntadors principals de l’estació i un servei de transport a pistes exclusiu per retornar a la base de l’estació.

 

Imatge de portada La Molina. © FGC