Pau Casals marca el ritme

La sensibilitat i el virtuosisme de les composicions de Pau Casals van traspassar les fronteres per convertir-lo en un artista universal. Va ser un intel·lectual compromès amb l'activisme democràtic i la reivindicació de les llibertats, fins al punt que va renunciar a tocar a la Unió Soviètica després de la revolució del 1917, va fer el mateix amb l'arribada al poder d'Adolf Hitler a Alemanya i a Espanya durant la dictadura de Franco. Et proposem una ruta per entendre la magnitud de la seva figura, des dels orígens al seu Vendrell natal fins que va esdevenir un geni universal.

Ver más

En la intimitat de Joan Miró

"Tota la meva obra és concebuda a Mont-roig", afirmava Joan Miró. Gran part del llegat de l’artista es va gestar en aquesta població de la Costa Daurada, en el marc del Mas Miró i l'entorn que l'envolta. Et proposem una ruta que et mostra la cara íntima del geni català, que preservava amb molta cura la seva intimitat. L'inici del camí és al Mas Miró, que va ser la seva casa i taller durant tota la seva trajectòria vital i artística. Va ser precisament allà on el 1911, després d'una malaltia, va decidir dedicar-se a la pintura.

Ver más

L'essència d'Antoni Gaudí

Antoni Gaudí és un dels arquitectes més grans de la història. Les seves creacions són admirades arreu del món i arquitectes de generacions posteriors les segueixen estudiant pel seu virtuosisme. És una figura apassionant. Per conèixer-lo, et proposem un viatge a l’origen del seu llegat, a Reus, la ciutat on va néixer aquest geni català, perquè coneguis la casa natal o visitis l'institut on es va formar i racons que el van inspirar.

Ver más

Catalunya, escenari cultural: 500 km que t'ho demostren

Des del monestir més poderós de l'antic comtat de Barcelona, a Sant Cugat del Vallès, emprens una ruta en direcció cap al nord, als Pirineus de Catalunya. Recorreràs més de 500 quilòmetres abans no arribis al municipi de Gerri de la Sal, amb les seves famoses salines, que marca el final del trajecte. El camí t'acostarà al moviment cultural del Modernisme català per copsar com la seva essència estètica va marcar construccions molt diverses i al passat de les colònies industrials de la conca del Llobregat.

Ver más

Catalunya: la bellesa de l'interior condensada en 6 propostes

Aquesta suggeridora ruta t'acosta a la vida cultural de l'interior de Catalunya. Comença a la ciutat històrica de Vic i avança cap al sud per endinsar-te en una joia verda, el Parc Natural del Montseny. El camí s'obre pas fins a la muntanya de Montserrat, transita per un tram del Camí Ignasià, fa una aturada al projecte cultural de Món Sant Benet i acaba a la peculiar Muntanya de Sal de Cardona.

Ver más

El nord i el sud de Catalunya, connectats pel patrimoni cultural

Al nord del territori català, al conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí, comença aquesta ruta que s'encamina cap al sud, fins a tocar del Mediterrani. El camí el teixeixen elements diversos del patrimoni cultural de Catalunya, com el monestir de les Avellanes, la imponent Seu Vella de Lleida o el castell de Gardeny.

Ver más

Quilòmetres de cultura a Catalunya

"Tot el que sé, ho he après a Horta (de Sant Joan)", va dir Pablo Picasso. L'artista va quedar captivat per aquest municipi català, on va viure durant dues etapes. Què el va encisar? La resposta a la pregunta la trobaràs fent aquesta ruta per Catalunya. Pel camí et creuaràs amb un altre geni, Ernest Hemingway, visitaràs el primer monestir cartoixà de la península ibèrica, un espectacular monestir cistercenc declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i un castell templer. El teu punt de partida serà Sitges.

Ver más

Amb la cultura com a brúixola: ruta per la costa catalana

Paral·lela al mar Mediterrani, aquesta ruta parteix de la Costa Brava i arriba fins a la Costa Daurada, on s'endinsa cap a l'interior. Pel camí descobriràs monuments com el monestir de Sant Pere de Rodes, l'amfiteatre romà de Tarragona o l'Institut Pere Mata de Reus. A més, t'acostaràs a les cases de tres dels creadors catalans més universals, Salvador Dalí, Pau Casals i Antoni Gaudí, participaràs en un assaig d'una colla castellera a Vilafranca del Penedès i viatjaràs al passat per seguir les passes dels primers cristians. A punt per fer el viatge?

Ver más

L'ànima més cultural dels Pirineus catalans

 Amb l'arribada de la tardor els amants de l'esquí ja miren de reüll cap als Pirineus de Catalunya esperant l'inici de la temporada de neu. En realitat, tu també hauries de fixar-hi la mirada, siguis o no aficionat a l'esquí, perquè els Pirineus estan plens d'al·licients culturals per escapar-s'hi i fer una ruta per descobrir-los. Pots fer-la en dos, tres o cinc dies, el ritme el decideixes tu.

Ver más
Ver todos los especiales