Xina i Covid-19 en tres fases

Xulio Ríos, director de l’Observatori de la Política Xinesa

"La sinofòbia ha arribat a nivells que mai s’havien detectat en episodis similars –com el de la grip A, originada als EUA–. No és un fet casual. Com potser tampoc la desmesurada atenció informativa"

El genocidi que s'ignora a les cimeres

MARINA LLANSANA, FILÒLOGA I PERIODISTA

"Ens equivocarem si no entenem que la república, com el feminisme, no són lluites sectorials sinó globals, com totes les revolucions. Un país nou té sentit si és per bastir un sistema igualitari"

'El Quinze' passa a setmanari i renova el disseny

FERRAN ESPADA, DIRECTOR D'EL QUINZE

Amb informació, reportatges, entrevistes, anàlisis i una opinió experta i fonamentada, El Quinze passa a partir d’aquest número a ser el nou setmanari gratuït d’informació general adreçat a la ciutadania de l’àrea metropolitana

De Weinstein a Domingo: destronem els semideus

CARLA VALL, advocada penalista

"Homes que gaudeixen de prestigi social poden ser generosos i bondadosos en altres àmbits sense que això sigui un element que els exculpi de la violència sexual"

Isabel Díaz Ayuso i l’Espanya ‘paleta’

XAVIER DOMÈNECH, HISTORIADOR

“Malgrat el que pretengui la presidenta de la Comunitat de Madrid, Madrid no és Espanya, no és tampoc la seva síntesis i, de fet, cada cop Madrid és menys Espanya"

Evitar la 'metròpoli buida'

ORIOL ESTELA BARNET, COORDINADOR GENERAL DEL PLA ESTRATÈGIC METROPOLITÀ DE BARCELONA

"La capacitat d’atracció de les zones centrals de la metròpoli barcelonina fa que la resta del territori vagi a remolc i, en alguns casos, perdi dramàticament població i, sobretot, activitat econòmica"

La polèmica de l’Hermitage com a símbol del fracàs museístic de Barcelona

JOAN MONJE CANO, POLITÒLEG

"Sovint hem prioritzat donar ús a patrimoni en desús, per sobre del que convenia al fons del museu. Encara més criticable és equivocar-nos en edificis de nova construcció, acceptant exercicis d’autosatisfacció de l’arquitecte a costa de l’erari públic"

La preinscripció escolar: quan triar escola és una cursa

CARLA LIÉBANA, COMUNICADORA SOCIAL

"No poder escolaritzar el teu fill al barri és –o hauria de ser– inadmissible. No es tracta només de logística familiar –que també–, sinó d’arrelament comunitari i implicació amb l’entorn, bàsic per fomentar una societat viva i cohesionada"

Los que pierden antes de empezar a jugar

JOSEP LLUÍS MICÓ, CATEDRÀTIC DE PERIODISME DE LA UNIVERSITAT RAMON LLULL

"En Barcelona se constata a diario que dos personas que no comparten la misma interpretación de los símbolos deben superar una fase de negociación"

La fi d’un cicle i l’aparició d’una oportunitat per a l’autocrítica

EULÀLIA REGUANT, EXDIPUTADA DE LA CUP

"Sense voler fer de la necessitat virtut, aquestes eleccions anunciades sense data són una oportunitat per començar a fer aquestes revisions crítiques i autocrítiques"